Denne artikkelen er hentet fra Agderposten: http://www.agderposten.no/annonsorinnhold/bydelen-hvor-barna-kommer-forst-1.2481416

Et besøk på tomtene på Tromøya hvor det snart skal bygges, gir god forståelse for tanken bak. Her er det nærhet til det meste man tenker på som en god barndom.

– Vi har et ønske om å skape noe nytt i Arendal. Her er det strand, sjø, skog og friområder. I tillegg er det nærhet til barnehage og skole. Og det beste er at alt ligger innen gå- og sykkelavstand, forteller Lisa Skomedal. Hun er prosjektleder hos HSH, som står bak utbyggingen.

Naturen som lekeplass

Selv har hun to døtre på henholdsvis to og fire år, og er derfor ekstra entusiastisk til Marisberg som konsept.

– Vi kaller det hele «Magiske Marisberg», og det handler om at dette skal være et sted det er trygt og godt å vokse opp. Her er det mange ting jeg vet mine døtre ville elsket. Slik som utsiktstårnet som skal bygges på toppen, og hvor man kan se både byen og havet. Mine barn elsker å klatre opp slike steder.

Rundt tårnet blir det tilrettelagt med en fin rasteplass. Og omgivelsene på Marisberg er generøse overfor barn med trang til å utforske.

– I tillegg lager vi myldreområder for lek og ballspill. Dette skal være noe for hele familien, og vil fungere som flotte møteplasser. For det som er bra for barna, er også bra for familien, sier Skomedal.

Tett knyttet sammen

Det er likevel ikke helt Sørlandet uten at man kan knytte det hele til sjøen. Som en del av Marisberg ligger det også en flott strand.

– Den er jo der allerede og skal bare ryddes og opparbeides litt. I likhet med alt annet på Marisberg blir også stranda knyttet godt sammen med alle de andre gode områdene.

Noe av det Skomedal er mest fornøyd med når det gjelder barnevennligheten, er likevel hvor kort og trygg skolevei barn og ungdom på feltet vil få.

– Det asfalteres på gangstien i disse dager, og det bygges jo fra kommunens side ny barne- og ungdomsskole hvor det også kommer SFO, grendehus og fritidsklubb.

Første i Arendal

For HSH er «Barnas Bydel» den første utbyggingen de har i Arendal. Skomedal skryter av kommunen som samarbeidspartner for å få på plass et unikt område.

– Alle kommuner ønsker jo å tiltrekke seg barnefamilier, og vi har gode erfaringer med et lignende prosjekt i Kristiansand. Her i Arendal har kommunen blant annet vært med å flytte på barnehagen slik at den ligger som en del av feltet.

Barnehagen vil få plass til 80 barn, og gjør det enkelt både ved levering og henting av barn, slik at man får mer tid sammen med barna og mindre tid på transport.

– Marisberg skal ikke bare være et sted å bo, men et sted å leve, sier Lisa Skomedal.

Starter på toppen

I det første feltet som bygges, er det snakk om ca. 100 boenheter. Disse er fordelt på enebolig, rekkehus og leiligheter, hvor det nå starter med eneboliger og rekkehus.

– Det som er felles for de vi skal bygge nå er at de skal ha gode solforhold. De vil også ha praktiske og smarte løsninger, og tre eller fire soverom. For det skal legges til rette for et godt familieliv i alle boligene.

Skomedal er spent på hvem som stikker av med de første tomtene på Marisbergtoppen.

– Det er de vi skal selge nå først. De ligger så flott til med både utsikt og sol, for vi har tenkt nøye igjennom plasseringen av tomtene. Enkelte får også to terrasser med sol både tidlig og sent. Og for en utsikt man har her på toppen.

Interessen

Spenningen rundt salgsstarten er jo alltid stor. Samtidig har HSH merket at det er god interesse for Marisberg. På et informasjonsmøte nylig kom det 30 nysgjerrige, og vi har stadig henvendelser.

– Vi har også hatt telefoner fra interessenter i Oslo som kunne tenke seg å flytte hjem til Arendal igjen. Noen av disse kommer faktisk opprinnelig fra Tromøya. Og jeg tenker at dette området er perfekt for både disse og andre barnefamilier. I mitt hjerte oppleves området som helhetlig, og noe vi kan være stolte av, avslutter prosjektleder Lisa Skomedal hos HSH.

2018-09-05T15:12:54+02:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Gå til toppen