magiske marisberg_boligavisa

I BOLIGAVISA: Fikk du ikke med deg lørdagens innholdsannonse i Boligavisa som kommer som innstikk til Agderposten, Aust-Agder blad, Tvedestrandsposten, Grimstad Adresetidende og Lillesandsposten? Her kan du lese saken på PDF

Et nytt berg er i ferd med å reise seg i øst. Sagaen om Marisbergfolket og det lille samfunnet der er i ferd med å bli til.

Lille Theodor (17. mnd) sparker i grusen og plukker opp en stein, kikker opp og strekker ut sin lille hånd og vil gi den videre. Se! I hånden hans finnes stein fra den nå bare, gruslagte tomta til hans foreldre, Marita og Håvard. De smiler, sparker litt i grusen de og, vel vitende om hva som er i ferd med å skje: om 6 måneder vil alt se annerledes ut. Da vil byggverket, som nå bare avbildes på det lille skiltet med «tomt nr. 12», stå høyreist og ferdig på plassen.

LES OGSÅ: Bli med og gjør Marisberg magisk: – Vi vil ha nye naboer!

Barna på bergknausen

Magisk? Ja med bolig på Marisberg vil det være en naturlig del av hverdagen. Barnas bydel skaper lekne hverdager for både store og små.

«Barnas bydel» har boligprosjektet fått som tilnavn. Theodor vet det ikke ennå, men her skal han i årene fremover gå på oppdagelsesferd i hinderløypa ved Vardåsen, plaske i strandkanten ved Færvigøyren eller grille pølser på bålplassen i tilknytning til en av de mange lekeplassene på feltet. Kanskje skal han også, når han blir litt eldre, dra nabojenta småforelsket i hestehalen mens de sammen går til skolen på den bilfrie opplyste stien – og på kvelden, mang en gang skal de gå opp i utsiktstårnet, der et magisk skue mot byen og havet venter dem.

Sammen blir de til barn av Marisberg – det nye boligfeltet på Tromøy med spesielt fokus på barnefamilier, barn og ungdom. Boligutbygger HSH bare kan ane rekkevidden av beboernes egne historier og kjære barndomsminner som kommer til å dannes her i årenes løp.

LES OGSÅ: Familien Muller/Jørgensen: Slik tilpasset vi vår boligtype (Bolig A1)

Slik ser utsiktstårnet ut. Kunstner og fotograf: Ståle Sørensen

Natur blandet med funkis

– Med spesielt fokus på barnefamilier, barn og ungdom har vi tatt mål av oss til å skape noe helt nytt i Arendal kommune, noe som er mer enn et vanlig boligfelt. Vårt mål er at Marisberg på Tromøy skal bli den beste by-delen å bo og vokse opp i, sier Lisa Skomedal, prosjektleder hos utbygger HSH, og ansvarlig for boligprosjektet. Natur og dens premisser danner grunnlaget for omgivelsene og nærområdene rundt boligene. Utbygger lover at de naturgitte forholdene på Tromøy skal være ivaretatt: kombinert med nymoderne funkishjem med tanke på fremtiden.

Bålplass: I tilknytting til en av de mange lekeplassene på feltet er det satt opp bålplass. Familien gleder seg til de mange mulighetene det blir til å benytte denne. Vil du følge utviklingen av byggeprosjektet? Her kan du melde deg på nyhetsbrevet hvor vi følger Håvard og Maritas husbygging fra null til ferdig hus.

LES OGSÅ: Slik blir de planlagte boligene på Marisberg

Hjem til Tromøya

– Det appellerte å komme hjem igjen til Tromøya, rett og slett, sier Håvard mens han og samboeren Marita med lille Theodor vandrer rundt på den nå tomme tomta.

– Vi ser for oss at dette blir et fantastisk sted for Theodor å vokse opp, legger Marita til.

Samboerparet Håvard (31) og Marita (30) har levert alle spesifikasjoner på boligen sin til arkitektene, og nå gjenstår bare byggestart.

Disse boligene får kremutsikt (Bolig A3 – last ned prospekt her)

Håvard, Marita og lille Theodor på tomta. De har kjøpt bolig A1.

MANGE LEKEPLASSER, STIER OG HINDERLØPYPE: På Marisberg legges det rikelig til rette for lekeplasser, rasteplasser og turstier som knytter alt sammen og som gir rom for mange aktiviteter for barna og familien.

Hvis vi spør «hva var det som gjorde at dere valgte Marisberg?» så svarer de: konseptet. Her får du alt, synes paret:

– Vi er fornøyde med hva vi får her, i forhold til hva du ellers får i Arendal for den prisen, sier Håvard, som også legger til at leilighet ikke var aktuelt.

– Og tenk på alt du får i tillegg, skyter Marita inn:

– Tenk hvis ferga kommer hit som det snakkes om, og du har offentlig strand og brygge rett nedenfor, samt barnehage tilknyttet feltet. Da vi skjønte at vi får både boligfelt og tilgang til sjøen…, Marita fullfører ikke setningen – men signaliserer: «da var de solgt».

LES OGSÅ: Bydelen hvor barna kommer først

Personlig

For både Håvard og Marita var og ble det nye boligprosjektet veldig personlig. Ikke bare med tanke på «å vende hjem», men også ved at de tidlig satt seg ned sammen med arkitektene og ba om sine spesifiserte preferanser for boligen.

NYTT BOLIGFELT FOR BARNEFAMILIER: Marisberg boligfelt er i disse dager under utbygging. De første boligene skal stå klare til skolestart i august.

LES OGSÅ: Positive til barnehage på Marisberg

– Utbygger har vært veldig imøtekommende med å tilpasse til vårt behov. Siden vi var så tidlig ute, har vi for eksempel fått laget dobbel garasje, forteller paret.

Hva må andre boligkjøpere tenke på når de snakker med arkitektene?

– Ha klart for deg hva du ønsker i huset ditt på forhånd. På vår liste stod dobbel garasje, eget vaskerom, inngang til huset gjennom garasjen og badekar på badet nede.

– Vi fikk også satt inn et ekstra bad oppe istedenfor bod, samt at vi tilpasset kjøkken-
løsningen som kommer fra Strai.

– Slik har boligen fått akkurat vårt eget personlige preg, og dette var viktig for oss, sier paret.

– Nå håper vi at andre hyggelige familier med barn flytter inn slik at det blir et hyggelig miljø her, sier de.

For hvem vet? ​Kanskje er det lille Theodor, sittende på fjellknausen sin – pekende opp på stjernene – i glimtet av et stjerneskudd – og ikke boligene i seg selv, som skaper magien…

 

Eiendomsmegler:

Meglerhuset & Partners

v/ Jan Terje Øygarden
+47 952 39 559,
jan.terje@arendalpartners.no

Utbygger er HSH.