f.v: Ida (12), Marit (44), Noa (10), Mina (15), Rune (45)

Derfor valgte vi Barnas Bydel på Marisberg

– Jeg begynte å lese og ble bare helt trollbundet. Det var stedet, det var sjøen, det var Spornes og Hove, det var innover i skogen mot Kjenndalen, ferga til byen, nærheten til hytta vår på Tromøy. 6 minutter i bil til foreldrene mine, sier Marit (44).

– Da bare sa jeg til Rune «det her var jo midt i blinken!».

Prosessen med å flytte fra Kristiansand til Arendal for familien var dermed i gang.

Vi møtte familien en solfylt lørdag på tomta de nå har kjøpt på Marisberg. Her har vi listet opp 5 grunner familien selv forteller var avgjørende for at valget til slutt falt på Barnas Bydel, Marisberg boligfelt på Tromøy i Arendal.

Grunn 1: Fantastiske naturområder

Familien trekker frem naturområdene som en veldig god grunn. – Spornes er bare en liten sykkeltur unna. Det er masse skog rett i nærheten for barna å leke i, og for oss til å jogge og trene i.

– Mange trær å klatre i, sier Ida (12).

– Naturen her i nærområdet er helt fantastisk, synes begge foreldrene, Marit og Rune.

Grunn 2: Helt ny skole og fotballbane i umiddelbar nærhet

Det bygges helt ny skole på Roligheten på Tromøy i disse dager, som skal stå klar med topp moderne uteområder og fasiliteter invending ved skolestart i august. Familien synes dette er en god grunn.

– Vi kommer til å bo i nærheten av en ny, fin og topp moderne skole, med fin skolevei gjennom skogen.

– Og ikke minst: Muligheten for å få spilt fotball for Noa (10 år). Vi har sett på mange hus de siste 2 årene. Andre steder vi har vært har det vært kjempelangt til en fotballbane. Nå er Tromøy-hallen rett ved, med fotballtrening der. I tillegg til fantastiske uteområder både på skolen, og her på boligfeltet, sier Marit.

Noa (10) synes det aller beste i hele verden er å spille fotball på fritida, og sier seg enig.

Tror du det blir mange muligheter for å spille fotball her da?

– Ja!

Grunn 3: Nytt hus til en fornuftig pris

Husene på Marisberg blir helt nye, og topp moderne. Familien trekker frem at å flytte inn i en topp moderne bolig ingen andre har bodd i før er en fordel.

– Jeg har faktisk tenkt at denne prisen vi betaler her er billig. Vi har vært og sett på mange andre boliger, da ikke nye boliger men ofte en bolig som ble bygd på 90-tallet eller noe, til samme prisen. Her får vi helt ny bolig, og kan være med å styre det fra starten – beliggende i et fantastisk område, sier hun og legger til:

– Solforholdene her er jo også fantastiske, og det er stille og ingen trafikk.

– For vår del, så bor vi også i et veldig bra område i Kristiansand hvor vi kommer til å få igjen en god pris på huset. Slikt sett kommer vi til å sitte igjen med ekstra, fordi det er billigere i Arendal enn i Kristiansand.

Dere er ikke bekymret for å få solgt der dere bor nå?

– Nei det er vi ikke.

– Hvis én sammenligner med andre nye hus, så er dette prisen du må gi. Men det er klart, det koster noe, men så blir det et bra resultat også, påpeker Rune.

Ida (12) er litt mer skeptisk til å flytte fra vennene sine i Kristiansand, men tror likevel det kommer til å gå bra.

– Det er litt trist å miste alle vennene mine.
Men hun innrømmer at det blir litt gøy å begynne på ny skole også.
– Jeg får sikkert nye venner, smiler hun tappert.

Grunn 4: Nærhet til familien med bolig i boligen

Mye skal klaffe i livet – og familien ønsket også mer nærhet til foreldrene til Marit, som bor på Birkenlund i Arendal. Etter å ha lest på Finn.no og der ble klar over muligheten for hybel-leilighet i selvet huset, ble dette en avgjørende brikke for familien i boligvalget.

– Vi hadde egentlig slått oss til ro med å reise en del til Arendal i helgene. Nå har vi tenkt på fremtiden. Hvis det skulle bli behov i perioder – for eksempel for enten min mor eller min far eller begge – vi vet ikke hvordan det blir, så har vi muligheten til å bistå fordi det faktisk er en bolig i selve boligen.

Her er boligtypen familien har kjøpt:

Grunn nr 5: Gode pendlermuligheter med ny E18

Med ny tilførselsvei til E18 fra Krøgernes, tenker familien at å bo på Marisberg blir sentralt.

– Rune skal pendle til Kristiansand, men likevel blir dette kjempesentralt.

Familien tenker også at inn til Arendal sentrum blir sentralt herfra.

– Det blir enkelt å sykle ned til Tromøy-ferga for å gå på kino eller på kafé med ungene i helgene. Dette blir kjempefint. I Kristiansand så må vi frem med bilen.

– Det er mange gode grunner altså, smiler familien.

SSR Reklamebyrå, www.ssr.no
Tekst: Text Me v/Linn Husby
Foto: Øivind Berg