Tyholmen fra 2006

Våre tidligere ansatte

Knut Olaf Christensen

Knut Olaf Christensen ble ansatt i O.G. Ottersland firmaet i 1964 og sluttet da han var 67 år i august 2013. Han var ansatt i firmaet som økonomi- og administrasjonssjef. Høsten 2013 ble han ved sin avskjedsmiddag tildelt kongens fortjenestemedalje i sølv, noe bildene og avisartikkelen nedenfor viser.

Avisartikkel Fortjenestemedalje

Avisartikkel fra Arendals Tidende.

Kongen

Knut Olaf Christensen og hans kone som var i mottakelse på Slottet hos kong Harald og dronning Sonja 13.2.2014 i forbindelse med tildeling av kongens fortjeneste medalje i sølv.
Foto: NTB Scanpix.

Helge Wise-Hansen

Helge Wiese-Hansen var ansatt fra 10.10.2001 til 31.12.2018 hos oss i Ottersland selskapene. Han hadde ansvar for utleie og oppfølging av senterledere på kjøpesentrene Volum i Kragerø, Brotorvet på Stathelle og Harebakken Senter i Arendal. Han var også selv en første periode senterleder selv for både Volum senter og Brotorvet senter.

Helge Wiese Hansen

Helge Wiese Hansen utefor hovedinngangen til Brotorvet Senter.

Helge i forbindelse utbygging på Brotorvet Senter.

Ivar Nilsen

Ivar Nilsen ble ansatt i O.G. Ottersland firmaet 17 mars 1975 og sluttet den 17 mars 2025 i en alder av 74 år. Da hadde han 50 års ansettelse.

Han har arbeidet med mange oppgaver igjennom årene; Alt fra utkjøring av varer, salg, vareplassering, tegning av butikker, bygging av en mengde butikker inkl. storhandelsområdet på Stoa, kjøpesentere (Harebakken, Brotorvet og Volum) og ikke minst bakeriet til Jørgensen på Stoa. Dessuten har han tegnet i DAK. Han jobbet også en tid for Haakon over hele landet.

Ivar

Ivar foran storhandels området på Stoa, som han var med på å bygge opp.

Ivar

Agderposten har laget en sak om Ivar og Otterslands ansatte, den kan leses nedenfor. 

På jobb for byens rikeste: – Her går det unna!

Tone Anette Ottersland tror hun kan se langt etter sjefsstolen. Men skulle faren først bestemme seg, skjer det i løpet av sekunder.

Skrevet av Nina Zachariassen, 22.03.2025
nina.zachariassen@agderposten.no

Trygve og Ivar

Trygve Oveland Nilsen (48) har overtatt jobben som driftssjef hos Ottersland, etter sin far Ivar Nilsen (74).

Ottersland, regnskapssjef Eva Hansen Furre og daglig leder Ole G. Ottersland.

Eiendomssjef Tone Anette Ottersland (51), regner med at det blir en stund til hun overtar sjefsstolen etter sin far Ole G. Ottersland.

Vi gjør det annerledes, er slagordet til selskapet O.G Ottersland. Og det de gjør annerledes, gjør de godt. Ole Gunerius Ottersland er milliardær, og nummer 141 på Kapitals liste over Norges rikeste mennesker.

De har gjort det godt i generasjoner. Og 77-åringen som overtok selskapet etter sin far, skal en dag overlate det til sine døtre. Men spør du når, svarer eiendomssjef Tone Anette Ottersland (51) med et smil:

– Min far er like kjapp i hodet som en 30-åring. Han har en arbeidskapasitet av en annen verden. Så mye som han jobber, er det vel mer sannsynlig at det blir mine barn som kommer til å overta. Det er 17 år siden siviløkonomen la Oslo bak seg og flyttet hjem til Arendal for å jobbe i familieselskapet.

Trygve og Ivar

Mens Tone Anette Ottersland må vente på sjefsstolen, er generasjonsskiftet gjennomført på nabokontoret. Der sitter Trygve Oveland Nilsen (48) som har overtatt jobben som driftssjef, etter sin far, Ivar Nilsen (74). Det er mer enn 14 år siden gamlegutta begynte å planlegge hvordan de skulle lokke Trygve til Otterslandgården. Ivar var ikke bare sliten etter mange år med mye arbeid. Han var blitt syk, og måtte ha behandling for kreft. Da Trygve Oveland Nilsen en dag fikk valget, om å fornye kontrakten som kjøpmann med Rema 1000, eller signere jobbtilbudet fra O.G Ottersland, var det enkelt å bestemme seg:

– Jeg synes det var veldig gøy å bli spurt. Nå jobber jeg opp mot mange leietakere innen dagligvare, og med erfaring som butikksjef, har jeg et godt utgangspunkt for å forstå utfordringene de står i, sier Trygve Oveland Nilsen. Oppgavene som driftssjef har dessuten endret seg fra farens glansdager. – I dag handler veldig mye om dokumentasjon. Pappa fikk nok jobbe på en litt annen måte.

Ivar

Ivar Nilsen begynte som lagergutt 1975. Han fortsatte med salg og varelevering, og klatret til topps som driftssjef. – Jeg har nok en entreprenør i meg og ser ingen begrensninger. Jeg har fått lov til å drive på, sier Nilsen. Han lærte seg teknisk tegning, og er den som har utformet både Harebakken senter, og – bygget han er aller mest stolt av – Jula-bygget på Stoa. Ole Ottersland har lurt på hva Ivar er laget av, som har holdt ut her i så mange år. Svaret på det er enkelt, sier Ivar:

– Holdt ut? Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver eneste dag. Vi har hatt det veldig morsomt og Ole er lett å forholde seg til. Han er tydelig i kommunikasjonen og rask i vendingen, sier Ivar Nilsen. At Ivar Nilsen kom fra i en solid gårdsslekt fra Gjennestad, var inngangsbilletten til fast jobb hos Christopher Ottersland i 1975. Og måten faren rekrutterte på, gjennom forbindelser og vennskap, har Ole Ottersland videreført.

Eva

Det er 40 år siden Ottersland ansatte Eva, som den gang bare het Hansen til etternavn, og søkte jobb om sekretær. Hun var 20 år og nettopp ferdig på gymnaset. – Jeg tilhører en generasjon der man kunne gå rett ut i jobb og gjøre karriere uten høyere utdanning. At jeg har fått lov til å utvikle meg, er en av de viktigste grunnene til at jeg har blitt her, sier Eva Hansen Furre. I dag har jobben som regnskapssjef. Hun verdsetter også omsorgen fra arbeidsgiver. – Jeg har en arbeidsgiver som engasjerer seg når det skjer både gode og triste ting i livet mitt. Det betyr mye for meg. At Eva kom fra en stødig bygdefamilie, som de andre i bygda likte og snakket godt om, var avgjørende for å få jobb. Ole Ottersland tror det er en vanlig tankegang blant arbeidsgivere, også i dag.

FAKTA
O.G OTTERSLAND

I 1891 ble grunnlaget for O.G. Ottersland lagt ved en tilfeldighet: Enken Kirsten van Kervel hadde feilregistrert en leveranse med te og fikk så mange kasser at hun søkte om handelsbrev og startet tesalg. Det ble starten på en av landets ledende dagligvaregrossister. I dag er over 60 prosent av porteføljen hoteller. Flaggskipene er Radisson Blu Airport på Gardermoen, Clarion Hotel Tyholmen, Arendal, Comfort Hotell Arlanda Airport, Stoa Øst Handelspark, Tomras hovedkontor i Asker, Otterslandgården og Nidarågården i Arendal og Trekanten senter i Kristiansand. Disse eiendommene leies ut til dagligvarehandel: Meny Stoa, Kiwi Stoa, Extra Stoa, Extra Dampen/Strømsbuveien, Extra Maxis, Meny Øya, Larvik, Coop Mega, Vågsbygd.

– Sørlandsmetode

Avdelingsleder i Personalhuset i Arendal, Knut Handeland, har jobbet med bemanning og rekruttering i 20 år. Han anslår at mellom 60 og 70 prosent av stillingsmarkedet aldri lyses ut. Han tror familiebakgrunn kan være noe som vektlegges, men særlig på mindre steder. – Inntrykket mitt er også at bedriftsledere på Sørlandet i større grad er opptatt av hvor personen kommer fra, enn det vi ser andre steder i landet, sier Handeland. Han peker på den såkalte glorieeffekten som en potensiell felle.

– Om noen i en familie har prestert bra, er det ikke gitt at alle i familien har de samme forutsetningene. På den andre siden kan man anta god jobbmoral er en holdning som videreføres i en familie, sier rekrutteringsrådgiveren.

Otterslandgården

O.G Ottersland holder til i Otterslandgården på Tyholmen.

Svein-Åge

Ole Ottersland mener rekrutteringspolitikken fungerer utmerket, og viser til et sykefravær tilnærmet null. Han har dessuten også rekruttert «nytt blod» til kontoret. Administrasjons- og økonomisjef Svein Åge Bartholdsen er fra Finnmark. Han har vært her i 12 år, og regner med at det blir mange flere. – Ole passer meg utmerket som sjef. Som finnmarking trives jeg med en direkte dialog. Dessuten vi har det morsomt sammen på jobb. Det er mye humor, sier Bartholdsen.

Ole og Ivar

Ole Ottersland og Ivar Nilsen har jobbet sammen i 50 år.

Svein- Åge

Administrasjons- og økonomisjefen hos O.G Ottersland, heter Svein Åge Bartholdsen.

Ivar

Ivar Nilsen har vært sentral i jobben med å utvikle handelsparken på Stoa. FOTO: O.G OTTERSLAND

O.G Ottersland

Arbeidsdagen begynner kvart på åtte om morgen, og dagens dont skal helst gjøres unna før fire. På fredager hender det at sjefen disker opp med kake. Napoleonskake til de andre, georginekake til seg selv.

– Jobben er som en familie. Skal vi trives på jobb, må vi ha det hyggelig sammen. Det er en av grunnene til at jeg er veldig imot hjemmekontor, sier Ole Ottersland. Denne fredagen er det kake til ære for Ivar Nilsen, som fases ut av bedriften for andre gang. Sju år etter at de feiret at han ble pensjonist, er deltidsjobben som seniorkonsulent avsluttet som aller siste kapittel. Nå kan han bruke all tiden på veteranbiler, hester og gutteklubben i Froland.

I avskjedstalen til sin gamle driftssjef, beskriver Ole Ottersland rene supermannen: Utrolig sterk. Utrolig godt likt. Utrolig grundig og nøyaktig. Veldig omsorgsfull, hardtarbeidende og med en smittende høy moral. En mann som har betydd mye både som medarbeider, og for Ottersland-familien privat.

Nilsen har vært med på det som har vært en eneste lang opptur for selskapet.

I 1975 var omsetning på 25 millioner kroner. I 2000 hadde de godt og vel bikket milliarden. I 2023 var resultatet på 100 millioner før skatt. O.G Ottersland, som en gang var storaktør innen dagligvarebransjen, driver i dag bare med eiendom. Mer enn 60 prosent av porteføljen er hoteller. (Se faktaboks.)

– Eiendom handler om beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Og det skal ikke være noe rukkel. Vi skal være stolte av eiendommene våre, sier Ole G. Ottersland.

Nå venter han på bystyrets klarsignal for å bygge ut Tyholmen hotell. Samtidig skal den eksisterende bygningsmassen oppgraderes. Nye vinduer. Nytt kjøle- og varmesystem og en bærekraftig profil skal ruste hotellet for fremtiden. Arbeidet skal starte rett etter Arendalsuka, og ferdigstilles i to etapper, fram mot sommeren 2027.

Både fra hjemmet sitt på Hisøy, og kontoret å Tyholmen, kan han følge byggearbeidet på kloss hold. Og han er alltid på jobb.

– Jeg jobber og går turer. Det er egentlig det jeg gjør, sier Ole Ottersland. Hvis han en dag skal sette seg ned for pønske ut et nytt slagord for bedriften, er det ikke utenkelig at «Vi gjør det annerledes», fort kan bli «Vi gjør det kjapt».

Ole Gunerius Ottersland er en slags businessens Lucky Luke. Han har en personlig målsetting om svare på alle henvendelser iløpet av 30 sekunder. Og han er ikke den eneste på kontoret som elsker raske beslutninger. – Er det noe jeg liker her, så er det at ting går unna, sier regnskapssjef Eva Hansen Furre.